Ik ben Harry Dijkerman en ik fotografeer al sinds 1988. Begonnen met een klik klak cameraatje van mijn moeder en na enkele keren met de camera te hebben gefotografeerd een spiegelreflex gekocht.  Tegenwoordig fotografeer ik met de Nikon D7200 en de Nikon D500. Verder ben ik in het bezit van een Tamron 17-50 2,8 objectief, een Sigma 10-20 4 /5,6 objectief, een Nikon 200-500 5,6 en een Sigma 105 2,8 macro objectief. Ik gebruik een Benro 4780 tripod met de Benro GH2 swinghead. Ik heb mij het fotograferen aangeleerd door veel boeken te lezen en lidmaatschappen van tijdschriften. En veel oefenen en fotograferen. Tegenwoordig fotografeer ik ook veel met mijn mobiel. Een Samsung S9+. Met dit apparaat kun je ook in Raw fotograferen.  Er komen top foto's uitrollen en ben er dan ook heel tevreden over.

 

Het fotograferen van vogels is eigenlijk mijn grootste liefhebberij. Maar ik fotografeer ook wildlife en natuur. Daarnaast ook wel landschappen en mooie steden.  Onze vakantie's en weekend tripjes staan altijd in het teken van fotografie.

 

Ik ben Elma Vonk, geboren in Hoogvliet, Rotterdam, en woon samen met Harry. Ik ben pas serieus gaan fotograferen sinds ik Harry ken. Daarvoor fotografeerde ik wel maar meer op vakantie en dagjes uit. eerst nog analoog, later digitaal. Met een kleine Samsung camera. Gevoel voor compositie had ik altijd al wel, maar van de techniek wist ik niets. Allemaal abacadabra voor mij. Hierna kwam ik in het bezit van een Panasonic Lumix FZ 18, deze camera zit tussen een dslr en een compact in. Deze is inmiddels vervangen door een Lumix FZ200. Sinds eind 2010 fotografeer ik ook met een dslr, eerst met de Nikon D90 met 18-105 VR en een Nikon 70-300 4/5,6 objectief. De D90 heb ik vervangen door een D7200. En de Nikon door de Tamron 150-600 4/6,3. Deze na twee jaar vervangen door de  Nikon 200-500 5,6. Verder bezit ik ook nog de Sigma 105 2,8 macro objectief.  Ik heb veel workshops en een cursus fotografie gevolgd, maar ga er ook graag zelf op uit om veel te oefenen en van alles te proberen. Ik ga regelmatig naar lezingen en diashows en ik bezoek vaak websites van andere fotografen. Hier haal ik veel inspiratie uit. Het leukste vind ik om de natuur in te gaan en dan proberen wild te spotten. Vooral tijdens de edelhertenbronst op de Veluwe en Oostvaardersplassen. Of de damhertenbronst in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ook vind ik het leuk om landschappen, mooie oude steden, kerken en bloemen vast te leggen, maar mag ook graag mensen uit andere culturen fotograferen, bijv. Turkije.